OVER MELANIE

Als kind uit een familie van muziekprofessionals kreeg ik de LIEFDE VOOR PERFORMEN met de paplepel ingegoten, en ontwikkelde al snel een groot hart voor alles op en rondom het podium. Ik volgde opleiding CMV (HvU), studierichting KUNST & EDUCATIE, startte ik mijn loopbaan áchter de schermen als concertproducent bij het CONCERTGEBOUW in Amsterdam. Hier deed ik ruime ervaring op in het organiseren van concerten en  en begeleiden van grote CROSS-OVER PRODUCTIES, met talloze (inter)nationale artiesten uit het klassieke genre waaronder Janine Jansen, Ivan Fischer en Daniel Barenboim, en grote namen uit de Jazz- en lichte muziekwereld zoals Sonny Rollins, Oleta Adams & Brigitte Kaandorp.

Het was echter al lange tijd mijn wens om al mijn creatieve kanten te kunnen combineren in mijn werk. Tijdens een avontuurlijke WERELDREIS ontstonden daarom de eerste plannen voor mijn eigen onderneming, en niet lang daarna startte ik Melanie Rubingh Productions. Sindsdien heb ik mogen meewerken aan diverse bijzondere opdrachten.

Naast mijn werk achter de schermen speel ik graag in MUSICALS en (kleinkunst)theatervoorstellingen en ben ik ZANGERES bij de coverband The Great Cover-Up. Niets geeft me meer voldoening dan op het PODIUM te staan en mijn stem te gebruiken. Vanuit hier voelde het als een logische stap om daarnaast mijn stem ook te kunnen inzetten als VOICE-OVER. Ik volgde meerdere opleidingscursussen tot professioneel stemacteur en beschik inmiddels over een professionele THUISSTUDIO op producties in te spreken.

Naast de passie voor mijn werk hou ik me graag bezig met INTERIEUR STYLING, SCHRIJVEN en fotograferen. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door in de NATUUR, om daarna te genieten van lange tafelavonden met FAMILIE & VRIENDEN.