OVER MELANIE

Als kind uit een gezin van muziekprofessionals kreeg ik het PODIUMGEVOEL met de paplepel ingegoten.

Na het afronden van mijn opleiding CMV (HvU), studierichting KUNST & EDUCATIE, startte ik mijn loopbaan achter de schermen als concertproducent bij Het Koninklijk CONCERTGEBOUW te Amsterdam. Hier deed ik ruime ervaring op in het organiseren van CONCERTEN en begeleiden van grote CROSS-OVER PRODUCTIES, met talloze (inter)nationale artiesten uit het klassieke genre waaronder Janine Jansen, Ivan Fischer en Daniel Barenboim, en grote namen uit de Jazz- en lichte muziekwereld zoals Sonny Rollins, Oleta Adams & Brigitte Kaandorp.

Het was al lange tijd mijn wens om al mijn creatieve kanten te kunnen combineren in mijn werk. Tijdens een avontuurlijke WERELDREIS ontstonden daarom de eerste plannen voor mijn eigen onderneming, en niet lang daarna werd Melanie Rubingh Productions een feit. Sindsdien heb ik mogen meewerken aan diverse bijzondere opdrachten bij o.a. het NEDPHO en het CvA.

Buiten mijn werk achter de schermen, ZING en SPEEL ik ook graag zelf in MUSICALS en theatervoorstellingen. Niets geeft me meer voldoening dan op het PODIUM te staan en mijn stem te gebruiken. Het leek daarmee een logische stap om naast mijn podium performances, mijn stem ook te kunnen inzetten als VOICE-OVER. Na het volgen van een aantal opleidingscursussen tot professioneel stemacteur bleek dit een schot in de roos. Inmiddels beschik ik over een professionele THUISSTUDIO en kan ik heel snel opdrachten realiseren.

Naast de passie voor mijn werk hou ik me graag bezig met INTERIEUR STYLING, SCHRIJVEN en fotograferen. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door in de NATUUR, om daarna te genieten van lange tafelavonden met FAMILIE & VRIENDEN. Om het feest helemaal compleet te maken bak ik ook nog eens graag bijzonder lekkere TAARTEN.